Veel gestelde vragen.

Kunnen wij uw opvang komen bezichtigen ?

Indien u een dier aan onze opvang wilt toevertrouwen, bestaat de mogelijkheid om, op afspraak, van te voren een kijkje te komen nemen. Voor publiek zijn wij nog niet geopend. 

Hoe kunnen wij de stichting helpen?

U kunt ons op verschillende manieren helpen. U kunt dit vinden bij  “Steun ons 

Ik heb een dier gevonden. Wat moet ik doen?

Wanneer je een dier vindt, kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt ook op de website van Amivedi kijken. Daar staan alle vermiste dieren op vermeld. Als je het gevonden dier naar onze opvang wilt brengen, bel ons dan van te voren even op. Wij houden hier dan rekening mee en maken het hok alvast in orde. Wij melden dan het dier aan bij Amivedi en natuurlijk op onze website. 

Ik wil afstand doen van mijn dier. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het kan gebeuren dat je door omstandigheden niet meer voor het dier kunt zorgen. Je kunt er dan voor kiezen om het dier bij ons te brengen. Op onze website vind u alles over onze opvang . Neemt u telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Op die manier kunnen we rustig alles doorspreken. Voordat het dier bij ons komt, moet je een afstandsverklaring tekenen. Samen nemen we vervolgens een lijst door met alle bijzonderheden betreft het karakter, medische achtergrond enzovoort. Neem ook eventuele papieren mee, zoals inentingsbewijs, papieren van de chip e.d. Om afstand van uw huisdier te doen is vaak een verdrietige zaak. Vandaar dat we er graag alle tijd voor nemen om dingen rustig met je door te nemen. 

Waarom moet ik betalen om afstand te doen van mijn dier?

Onze opvang is volledig afhankelijk van donaties en giften van anderen.  Deze zijn bij lange na niet voldoende om alle kosten te dekken die wij maken. Denk bijvoorbeeld aan voeding, kosten voor de dierenarts etc. Bovendien blijven de dieren permanent bij ons en ontvangen wij ook geen herplaatsingskosten. Daarom zijn wij genoodzaakt om een bijdrage te vragen. U vind de kosten per dier bij “Opvang 

Waarom vangen jullie geen dieren uit de natuur op?

Dieren uit het wild halen en in gevangenschap houden/verzorgen is wettelijk verboden. Als opvang voor wilde diersoorten heb je dus een ontheffing van dit verbod nodig. Deze ontheffing hebben wij niet. 

Ik heb een andere vraag.

Neemt u telefonisch contact met ons op. 

 077-4003137